Groep 8!

Hoi groep-8 leerling,
Wat leuk dat je onze website bezoekt! 
In groep 8 kom je voor een belangrijke keuze te staan: welke middelbare school kies ik en welke past het beste bij mij? Uiteraard ben je van harte welkom op onze open dagen om de sfeer te komen proeven. We vertellen je dan wie we zijn, wat we doen en wat je van ons kunt verwachten. Maar je kunt je natuurlijk ook alvast inlezen. In de kolom hiernaast (onder brugklasinformatie) vind je informatie over hoe het eerste jaar op het CGU eruit ziet. Want wist je bijvoorbeeld dat je in de brugklas wekelijks een cultuurdag hebt? Op deze dag volg je geen vaklessen, maar werk je in projectvorm aan het schijven van verhalen en poëzie, aan toneel, beeldende kunst of muziek.   

Naast cultuur vinden wij de wereld om ons heen belangrijk en de maatschappij waarin wij leven. Wij zijn een UNESCO-school en dat betekent dat wij waarde hechten aan thema's als duurzaamheid, mensenrechten en vrede. Als je bij ons op school komt willen we jou leren reflecteren op deze onderwerpen. Hoe kan jij je steentje bijdragen aan een betere wereld? Heel concreet betekent het bijvoorbeeld ook dat we weinig papier gebruiken op school, want daarmee belasten we de natuur en toekomstige generaties. In de schoolgids lees je wat ons nog meer speciaal maakt.
 

Heb je je keuze gemaakt en wil je na de basisschool naar het CGU? Kijk dan even bij de toelatingsprocedure zodat je kunt zien wat je precies moet doen om je aan te melden. 

Niet alleen onze leerlingen krijgen rapportcijfers, maar wij ook.  Ben je nieuwsgierig naar de scores van onze school, klik dan op resultaten