GSA

Wat is de GSA?

GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance. Dat betekent dat we opkomen voor de rechten van leerlingen en leraren die LHBT+ zijn. We zijn een groep leerlingen, zowel LHBT+ als niet, die elke week vergadert en probeert de school een plek te maken die open en veilig is, voor alle minderheden.

We krijgen wel eens de vraag of dit allemaal wel nodig is. Wij vinden van wel. Onze taak is pas volbracht als niemand het meer raar vindt als iemand een andere seksuele of gender identiteit heeft en als niemand meer bang is om uit de kast te komen, als niemand meer uit de kast hóeft te komen.

We organiseren verschillende acties zoals International Day Of Silence, International coming out day, vrouwendag en Paarse vrijdag. Met Paarse vrijdag versieren we elk jaar de hele school en vieren we wie we zijn. Ook praten we met de schoolleiding over onderwerpen die ons raken. Zo hebben we in 2019 eindelijk een genderneutraal toilet geopend en hebben we gesprekken gehad met leraren over de representatie van vrouwelijke schrijfsters.

Met de GSA proberen we ook gewoon een gezellige groep te zijn waar iedereen welkom is en waar we leuke dingen doen. Zo hebben we meegelopen met het What You See Festival. Daar mochten we voorstellingen bekijken en hebben enkele leden gesproken tijdens een voorstelling in de grote zaal van de stadschouwburg.

De GSA van het CGU is aangesloten bij de landelijke organisatie van GSA’s. Heb je vragen of wil je een keer meedoen met een vergadering? Stuur ons dan een mailtje naar gsa@cgu.nl of een dm naar @gsa.cgu .