CGU-project uitgeroepen tot meest inspirerende schoolproject!

U-talentconferentie 2019: '5 jaar denken en doen'

Afgelopen dinsdag zijn vier leerlingen uit klas 4 naar de U-talentconferentie geweest. Deze conferentie werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Universiteit Utrecht i.s.m. de Hogeschool Utrecht.
Het U-talentprogramma is bedoeld om het bèta- en techniekonderwijs op middelbare scholen een extra impuls te geven. Het CGU is al meerdere jaren U-talent partnerschool en neemt jaarlijks deel aan de conferentie. Tijdens deze middag waren er workshops voor zowel leerlingen als docenten. Daarnaast was er een leerlingfestival waar de deelnemende scholen allemaal een schoolproject presenteerden. Het project 'Mens voortplant je niet' van het CGU werd door de jury uitgeroepen tot meest inspirerende schoolproject! Bij dit project werden leerlingen uit klas 4 uitgedaagd een (bord)spel, klokhuisfilmpje of tijdschrift te maken over thema's met betrekking tot veilig vrijen en seksualiteit. Het materiaal dat ze maakten werd door leerlingen uit klas 2 bekeken/gespeeld en deels door hen beoordeeld.

Het project werd door de jury geprezen om de volgende redenen:
- Het project is creatief (opgezet door de docenten) en uitgevoerd (door de leerlingen)
- Het project is goed overdraagbaar naar andere scholen
- In het project is een duidelijk didactisch aspect aanwezig aangezien de leerlingen uit klas 4 onderwijsmateriaal hebben gemaakt voor de tweede klas.

Alexander, Aniek, Jeremy en Vera hebben de school uitmuntend vertegenwoordigd!

Media
  • U-talent
  • U-talent 2