Jarik Stoutjesdijk Biologie Olympiade gewonnen

Jarik heeft afgelopen week de landelijke finale van de biologie olympiade gewonnen. Tijdens deze week in Bennekom heeft hij college's gevolgd, practica gedaan en toetsen gemaakt. Uiteraard was er ook veel ruimte voor gezelligheid. Aan de finaleweek zijn twee selectierondes vooraf gegaan. In december hebben 5703 leerlingen uit heel Nederland meegedaan aan de eerste ronde. De beste 111 leerlingen hebben vervolgens een studiebundel over microbiologie bestudeerd en een collegedag gehad, waarop de tweede rondetoets volgde. Uiteindelijk hebben de 19 beste leerlingen het tegen elkaar opgenomen in de landelijke finale. 

Het was voor Jarik de tweede keer dat hij aan de finaleweek deelnam. Vorig jaar eindigde hij als vijfde klassers op de 11e plaats. Dit jaar was het extra bijzonder, aangezien hij het moest opnemen tegen één van zijn vrienden (Diede van Rheede, ook een leerling van het CGU). Diede is op plaats 9 geëindigd, wat natuurlijk ook een hele mooie prestatie is. 

Jarik vormt samen met de nummers 2 t/m 4 het IBO-team (internationaal biologie olympiade)-team en zal Nederland van 18-23 juli vertegenwoordigen tijdens de internationale biologie olympiade die georganiseerd wordt door Portugal. Helaas vindt deze wedstrijd i.v.m. de coronamaatregelen online plaats. Jarik heeft verder een studiebeurs van €1500 gewonnen en de wisselbokaal komt binnenkort naar het CGU.Media
  • unnamed