Autumn leaves

Jongerenvan030

Zie hier, de crew van de korte film: Autumn Leaves. Ze stuurden ons een DM: ‘Wij zijn bezig met het maken van een film. Willen jullie ons een shoutout geven?’ Natuurlijk! 

Vertel, hoe komen jullie erop om zelf een film te maken?
Josephine (18) vertelt: wij zitten op het CGU en maken een film omdat we meedoen aan het CGU Korte Filmfestival. Dit is een avond in Kinepolis waar zelfgemaakte films van eindexamenleerlingen worden getoond. Het publiek mag stemmen welke ze het beste vinden voor de publieksprijs, spannend dus! De film is ook onze eindopdracht voor het vak drama, dus we krijgen er ook gewoon een cijfer voor. Toen we nadachten over het script wisten we meteen dat we iets spannends wilden maken. Het is daarom ook een thriller geworden. De film speelt zich af in de jaren 50 van de vorige eeuw en gaat over 2 vriendinnen. Eén van hen heeft een ex-vriend die haar stalkt. Voor de grap stellen ze zich voor hoe het is om de ex-vriend te vermoorden. Hoe langer ze hierover nadenken, hoe meer dit begint te lijken op een echt plan. Maar of dit plan doorzet?… daarvoor moet je de film zien! 

Wat willen jullie de kijker meegeven?

Dat je mensen die wat gesloten of verlegen zijn niet meteen moet onderschatten. Vaak hebben zij meer ‘power’ in zich dan je denkt. Ik kan mezelf hier ergens ook wel in vinden. Ik denk dat ik soms ‘dapperder’ uit de hoek kom dan mensen zouden verwachten. In de jaren 50 bestond er meer ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. In onze film draaien we dit om en zie je dat vrouwen meer macht hebben dan mannen.


Nog een doel van de film: laten zien hoe mooi Amelisweerd is én moet blijven!

Er ligt een plan om de snelweg uit te breiden waardoor er een stuk bos van Amelisweerd verloren zou gaan. De film gaat hier niet over, maar we hebben ervoor gekozen om hier veel scenes op te nemen om op die manier een statement te maken.
De slogan van de film?
‘Autumn is calling, men are falling’

PS Nieuwsgierig geworden? 
De film is na 22/11 op YouTube te zien. We zullen dan de link hier en in een story delen!

https://www.instagram.com/p/CWaYfLyqG5F/
#cgukortefilmfestival #amelisweerd 
#jongemakers #utrecht
#autumnleaves

Media
  • 2AF294D2-389C-4FA3-831C-6138FABD5E50