Het 24ste lustrum van het CGU

Bericht geplaatst op: 12-10-2017Het 24ste lustrum van het CGU

Door: de leerlingenredactie van het CGU


Een paar weken geleden was het 24ste lustrum van het CGU. Je hoort het goed: het CGU bestaat al 120 jaar! De school bestaat al 120 jaar, maar niet altijd hier op de Koningsbergerstraat, daar staat de school namelijk pas sinds 2006! Om het te vieren waren er de hele dag activiteiten binnen en buiten de school. De dag werd afgesloten met een geweldig feest.


Aan het begin van de dag kreeg je een nummertje en een locatie ergens op school. Je moest eerst heel lang wachten en veel mensen beschouwden het als ‘’vaag en saai’’, maar daarna werd er dan eindelijk verteld wat er ging gebeuren. In elk lokaal was er iets te doen en daar kon je dan punten mee verdienen. Je had in totaal 24 punten die je kon verdienen, en als je binnen één minuut je groepje kon vinden, alle mensen met hetzelfde cijfer als jij, kreeg je al 4 punten. Er waren verschillende soorten spelletjes, zo had je hints, pictionary, een popquiz, maar je kon ook in de gymzaal een leuk spel spelen waarin je een menselijke knoop maakte waar je dan zo snel mogelijk uit moest zien te komen. Uiteindelijk kon je, als je 24 punten had gehaald, het bij de docentenkamer inleveren en dan kreeg je een kaartje waar dé locatie op stond, waar nog meer activiteiten waren. Tot dan toe werd de locatie geheim gehouden, dus voor veel leerlingen was het een grote verrassing waar het zou zijn. De dag op het CGU zelf vonden erg veel leerlingen al heel leuk en dat was nog maar het begin van de dag.


Op de locatie, de werkspoorkathedraal werd iedereen verrast, er waren namelijk overal waar je keek grote luchtkussens, reuze spelletjes en nog veel meer. Meteen bij de ingang kon je je petje ophalen als je op ELO had aangegeven dat je er één wilde en als je had betaald. Verder waren er overal, zoals eerder gezegd, grote luchtkussens. Je had een leuke stormbaan die je met iemand kon doen; ook was er een wiebelboot waarin je de hele tijd heen en weer moest rennen, waarbij de boot met je mee bewoog; je had ook iets waarin je werd vastgebonden en dan moest je een schijfje in een basketbalnet gooien; ook waren er veel playstations met camera’s en spelletjes waarmee je dan je lichaam moest gebruiken, ook was er just dance wat veel mensen deden; veel leerlingen vonden ook het fifa-toernooi, waar een echte presentator bij was, leuk; je kon ook koptelefoons halen terwijl mensen van de dj-club muziek draaiden. Zo kunnen we wel eeuwig doorgaan, zoveel activiteiten waren er. Om half zes werden alle luchtkussens opgeruimd en werden de eettafels opgezet. Om half zeven werden we eindelijk aan tafel geroepen. Er werd eerst een klein praatje gehouden, alleen veel leerlingen die achterin stonden, konden het heel slecht horen. Rond zeven uur werd de barbecue echt aangezet en konden we gaan eten. Op het blaadje waar ook de locatie opstond, werd ook gezegd in welk eetgroepje je zat. Daar was veel rumoer over en veel mensen wilden ruilen. Er waren veel verschillende soorten vlees, je kon kiezen uit vlees, vegetarisch, halal vlees, en gemarineerd vlees. Veel mensen vonden het eten wel lekker, maar het duurde wel iets te lang voor je wat kreeg wat erg jammer was. Na het eten gingen veel mensen omkleden voor het feest.


Het feest begon om half negen. Er was een speciale kleedruimte voor dames, want veel leerlingen wilden feesten in hun sportkleding. Er was een aparte zaal waar het feest was. Het feest was een groot succes met erg veel leuke liedjes. Je kon ook gewoon naar de andere zaal, als je even moest uitrusten.De meeste leerlingen vonden het lustrum heel leuk; het zou zeker voor herhaling vatbaar zijn. Ook zijn veel mensen jaloers op de bruggers, want zij zullen in de zesde nog een lustrum meemaken.
Terug